IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit няма да повлияе на пазара на имоти в България, според експерти

Делът на британските купувачи на имоти в България не е определящ за пазара

10:07 | 29.06.16 г. 5
Brexit няма да повлияе на пазара на имоти в България, според експерти

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) няма да повлияе на пазара на имоти в България. Това коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria on Air Красимир Миланов, мениджър на агенция за недвижими имоти.

По думите на Миланов делът на британските купувачи на имоти в България не е определящ за пазара.

Йордан Петров от Националното сдружение „Недвижими имоти“ коментира обаче, че всяко шоково събитие може да се отрази на пазара на имоти у нас.

Той посочи, че ако Великобритания в крайна сметка реши да не напуска ЕС, загубите на пазарите ще намалеят. Ако обаче страната излезе от европейското семейство, това ще повлияе негативно на британския пазар на имоти.

"Когато в центъра на една система определящите елементи се разместват, амплитудата на крайните елементи е доста голяма. Ако Великобритания напусне Общността, очаквам намаляване на средствата към страната ни", посочи Петров. Според него няма как да се начертаят точни параметри, а само да се разсъждава хипотетично.

Според Петров пък от Brexit може да извлечем и ползи. "Доста наши сънародници ще се върнат, които са живели по друг начин и имат друг поглед към обществото. Те вероятно ще раздвижат пазара на имоти, защото ще наемат и ще купуват“, каза той.

Според Петров рязък скок на цените на имотите в България не се очаква, още повече, че в момента ценовите нива са достатъчно високи.

Миланов допълни, че основно се търсят жилища ново строителство.

Целия разговор можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
OPASEN
преди 7 години
Трепери ми питона :-))) ха хаСутринта пуснах обява да дам един имот под наем и в 13:55 ч. вече беше зает, за ужас на следващите два огледа... и никой не беше англичанин ;-))Ама не знам това дали е търсене, де... Може пък да не е и цените на имотите да паднат - знам ли ?pepince-to, разбирам ти положението, ама и ти разбери, че не всеки може да натрупа капитал и да си купи имот, та да печели повече :-(( Не се ядосвай и стига ля този жлъч във форума...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
pepince
преди 7 години
Хахахааааааааааааа, нямало да повлияе Brexit-та, стой та гледай...набълбуканите с бетон и кредити им треперят вече нЕкои части на тялото :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
baba_meca
преди 7 години
Точно така е - когато британците купуват цените скачат, а когато ги няма цените пак скачат ;) Не мога да разбера, какво ги мислят тия британци. С тях или без тях цените са си само нагоре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
darkside
преди 7 години
Естествено, че е естествено ....какво друго да кажеш..... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 9
skeptika
преди 7 години
Естествено , че Няма да повлияе !!иначе щеше Вече да е повлияло излизането от ЕС!влияе тогава, когато Трябва ...но пък ще има още Хейт ;) ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още