IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Няма да платим на фирмите, които не си свършиха работата

Пътната инфраструктура в София днес ще бъде проходима при зимни условия, обяви столичният градоначалник

09:42 | 11.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Столична община няма да плати на фирмата, отговаряща за почистването на Цариградско шосе в понеделник (10.01.2017 г.). Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ пътната инфраструктура в София днес ще бъде проходима при зимни условия.

Големите булеварди в столицата са изчистени, но вчера снеговалежът беше изключително интензивен, затова някои улици не бяха изчистени своевременно, обясни още столичния градоначалник. 

"Искам да уверя, че ще наложим санкции на фирмите за местата, където не е изчистен снегът. Столична община ще плаща само за реално свършена работа", обяви Фандъкова и подчерта, че все пак известно забавяне е нормално заради сложната обстановка и факта, че снегът във вторник вечер заваля обилно точно в час пик и трафика. 

По думите ѝ тротоарите на улиците се чистят по график, но припомни, че премахването на снега  пред жилищните блокове остава отговорност на гражданите. В момента няма информация за столични квартали без електричество, а аварийните екипи работиха през цялата нощ и ще продължат в този режим, каза Фандъкова. 

Според нея Столична община успява да запази града проходим при зимни условия дори в крайните квартали.

Община Варна също е недоволна от снегопочистването на града и околните населени места. Според областния управител на Варна Стоян Пасев, цитиран от сайта Kmeta.bg, фирми, сключили договори за снегопочистване с варненски общини, са ги подвели, че разполагат с достатъчно техника. По думите му такъв е случаят с община Суворово, която обяви бедствено положение, тъй като на територията й нямало нито една машина за почистване на снега.

„В понеделник, когато отмине поредното зимно изпитание, ще бъде направена равносметка кой как се е справил и на фирмите, които не са си свършили работата, ще се търси отговорност“, категоричен е областният управител.

Вижте и изказването на Фандъкова пред журналисти и Bulgaria ON AIR.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още