IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

365 проекта участват в конкурса за сграда на варненската библиотека

В момента книгите са разпръснати в шест отделни сгради

16:25 | 26.11.15 г.
365 проекта участват в конкурса за сграда на варненската библиотека

365 идейни проекта от цял свят се състезават в конкурса за нова сграда на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Варна. Това съобщи арх. Йоана Иванова, главен експерт в общинската дирекция „Архитектура и градоустройство“ .

Конкурсът е организиран от община Варна и Камарата на архитектите в България. Целта е  колекцията на библиотеката, разпръсната в шест сгради, да бъде събрана на едно място и едновременно с това да бъде създадено ново обществено пространство в центъра на града.

Проектите ще бъдат разгледани от международното жури  на 28 и 29 ноември. За целта организаторите WhAT Association са изработили интернет платформа, която позволява журито бързо да оценява авторите.

Трите проекта с най-много точки ще получат награди - 20 000 лв. за първо място и по 10 000 лв. за второ и трето.  Победителят ще бъде поканен за договаряне с община Варна за изготвяне на технически и работен проект.

Зоната, обект на конкурса, е близо до 17-етажната сграда на общината. В момента в там има паркинг и парково пространство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още