IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ББР е подписала близо 1 700 договора по програмата за саниране

В началото на декември общата стойност на исканията за финансиране по програмата са над 11,6 млн. лв.

13:54 | 07.12.15 г.
Автор - снимка
Редактор
ББР е подписала близо 1 700 договора по програмата за саниране

Българска банка за развитие (ББР) е подписала близо 1 700 договора за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от банката. Данните са към началото на декември.

Общият брой на подадените заявления за финансиране е 1 717, като искания да получат ресурс са подали сдружения на собствениците от 141 общини в страната.

В началото на декември общата стойност на исканията за финансиране по програмата са над 11,6 млн. лв. Сдруженията са усвоили над 5,4 млн. лв., отчитат от ББР.

Най-голям интерес към програмата има в общините Бургас и Благоевград. Оттам са подадени съответно по 175 и 144 заявления. Трета по заявления за финансиране е София със 100 броя. След това се нареждат Стара Загора със 70, Сливен с 50 и Хасково с 41 заявления.

Националната програма за енергийна ефективност беше приета с решение на Министерския съвет от 27 януари 2015 г. Тя предвижда предоставянето на безвъзмездна финансова помощ за саниране на частни жилищни сгради с не по-малко от 36 апартамента, построени по индустриален способ.

Преди няколко месеца Министерството на регионалното развитие и благоустройството въведе “таван” на разходите на общините за саниране на панелните блокове заради големия интерес към програмата.

Свързани компании:

Българска банка за развитие АД(BI6A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още