IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Босна стартира един от най-мащабните строителни проекти в Източна Европа

Край Сараево ще се издигне огромен "туристически град" с хиляди жилища, хотели и шопинг център

14:14 | 20.10.15 г. 2
<p>
	<em>Илюстрация: buroj.ae</em></p>

Илюстрация: buroj.ae

Босненското правителство започна реализацията на огромен „туристически град“ в близост до Сараево, пише онлайн изданието themovechannel.com. Властите в страната разчитат на проекта да съживи икономиката и да насърчи инвестициите, отбелязва изданието.

Инвестицията е на стойност 2,4 млрд. евро, като се осъществява съвместно с базираната в Дубай компания Buroj Property Development.

Проектът Buroj Ozone city предвижда изграждането на хиляди нови жилища, няколко хотела и огромен шопинг център. Той е най-големият по рода си в страната и един от най-мащабните за целия регион на Източна Европа.

Надеждите са с реализацията на проекта да бъдат привлечени и чужди инвеститори в имоти, след като Сараево разреши на чужденци да притежават имот за период от 99 години.

Името на амбициозния проект е вдъхновено от самия район на столицата Сараево, известен с чистия си въздух. Апартаментите с една спалня се предвижда да струват около 60 хил. евро, а тези с три спални – 231 хил. евро.

Дубайската компания Buroj Property Development планира да открие още шест свои офиса в няколко държави в Европа през следващата година. Компанията посочва, че е избрала Босна за партньор заради атрактивната природа и разнообразните култури в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
IQ96
преди 8 години
Компанията посочва, че е избрала Босна за партньор заради атрактивната природа и разнообразните култури в страната.- Това е много вярно, но и taci много прав. Ама добре са написали само Босна, щото Херцеговина и Република Сръпскам след време може да се отделят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
taci
преди 8 години
Избра я заради сходното (дори след време) религиозно единство:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още