IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина започва строителството на кръстовище на две нива на бул. "България"

Зелен релсов път ще бъде изграден по бул. "Македония", обеща зам.-кметът на столицата Любомир Христов

17:35 | 13.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Догодина започва строителството на кръстовище на две нива на бул. "България"

Изграждането на кръстовището на две нива при булевардите "България" и "Акад. Иван Гешов" ще започне най-вероятно догодина, предаде БТА. Преди три дни излезе окончателното решение на последната съдебна инстанция в полза на Столичната община по отношение на проекта, съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

Строителството на кръстовището бе планирано за тази година, но поради обжалване от група граждани на заповедта на главния архитект за подробния устройствен план, то не можа да се осъществи, припомни Христов.

Той обаче подчерта, че е възможно разрешението за строеж, което предстои да бъде издадено, също да бъде обжалвано в съда, което още да забави началото на строежа на кръстовището. Кръстовището ще бъде с т.нар. вантова конструкция, т.e, кръговото движение ще бъде окачено, обясни зам.-кметът.

За следващата година общината е предвидила да даде и малко над 76 млн. лв за ремонт на основните булеварди и малките квартални улици. 70 млн. лв ще струва рехабилитацията на първостепенната пътна мрежа, а второспетенната - 6,2 млн.лв, обясни Христов.

През 2015 г. ще бъде довършен ремонта на пешеходната част на бул. "Витоша" от ул. "Солунска" до ул. "Алабин".  За догодина е предвидена и реконструкцията на площад Руски паметник, където малък участък ще бъде превърнат в зелен релсов път. В бъдеще зелена релсова линия се предвижда да бъде направена по бул. "Македония".

Столичната община предвижда ремонт на бул. "Прага", ул. "Козлодуй", бул. "Дондуков", бул.  "Джеймс Баучер", бул. "Арсеналски", останалата част от бул. "Цариградско шосе" до Околовръстния път.

Ще продължи монтирането на още 1000 енергоспестяващи  осветителни тела с финансиране, осигурено по Международния фонд "Козлодуй". През тази година на монтирани около 900 енергоспестяващи осветителни тела. Прогнозите на Столична община са, че през 2015 г. 32% от хората ще ползват метрото в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още