IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Северните зони на София крият голям потенциал

В Столичната община работят активно за превръщането на региона в модерна част от града, предлагаща високо качество на живот, увери кметът

13:00 | 13.09.16 г. 4
<p>
	Йорданка Фандъкова. Снимка: <em>Столиччна община</em></p>

Йорданка Фандъкова. Снимка: Столиччна община

Северните територии на София са ценен териториален ресурс и дават възможност чрез добро градско планиране да се развиват равномерно, подредено и целенасочено. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на Международната конференция "Урбанистична гъвкавост и устойчивост" Turas & Metrex.

"Проблемите, с които се сблъскваме във вече гъсто населените и популярни райони на града, до голяма степен се дължат на липсата на стабилни планове или тяхната частична промяна", каза още тя, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

В същото време обаче с добре обмислени устройствени планове, проекти за радиални връзки и нови икономически модели може да бъде стимулирано развитието на северните територии, поясни кметът.

За нея с добро планиране и целенасочена политика на север от София могат да бъдат създадени модерни вторични градски центрове, като природата бъде опазена. За развитието на тази концепция обаче е нужно изграждането на адекватна инфраструктура и пътни връзки, призна още кметът.

Северната скоростна тангента улеснява достъпа до територията, но остават проблем локалните връзки на населените места, обясни още Фандъкова по време на форума.

Кметът отчете още, че всички отдели в Столичната община работят активно за превръщаните на зоните на север от София в модерна част от града, предлагаща високо качество на живот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Може да са поизкупили парцели герберите към Нови Искър за 20 еврака квадрата и сега им се точат на 80 :) А иначе, има голям потенциал там към Карлуково има едно заведение с голям потенциал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
melon
преди 7 години
Там има потенциал. Но управляващите нямат потенциал. Ще ос_ерат пейзажа безпроблемно:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Momchil_Matev
преди 7 години
Не думай. Дойде ли времето да спре сгъстяването в София? Или просто даскалицата пак си проветрява устата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още