IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жители на столичния кв. "Младост" ще протестират заради презастрояване

ГЕРБ свали доверието си от кмета на района и поиска оставката й

13:14 | 15.08.16 г. 2
Жители на столичния кв. "Младост" ще протестират заради презастрояване

Тази вечер жители на столичния кв. “Младост” излизат на пореден протест, този път пред пред районната администрация, заради презастрояването на квартала.

Гражданите настояват за запазване на зелените площи, детските площадки и паркингите.

Недоволството на хората ескалира през миналата седмица, когато жители на първи микрорайон на квартала спряха предвидено застрояване на детска площадка. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова възложи пълна проверка на строежа още от реституцията на терена.

Междувременно жителите на квартала разпространиха писмо, в което твърдят, че в общия устройствен план на София е заложено застрояване на 23 терена в междублоковите пространства.

Междувременно изпълнителната комисия на ГЕРБ свали сваля политическото си доверие от кмета на столичния район "Младост" д-р Цвета Авджиева. Партията призовава Авджиева да подаде оставка “поради липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1", съобщават от пресцентъра на партията.

Решението на изпълнителната комисия е взето, след като Йорданка Фандъкова е запознала премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов с всички факти, свързани със случая, допълва се в съобщението.

Според ръководството на партията действията на Цвета Авджиева са недопустими и тя трябва да поеме отговорност за решенията си.

„Ще направим така, че с президентските избори да се проведат частични избори за кмет на район „Младост”, обеща днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на Министерския съвет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
scott
преди 7 години
презастроени?отидете у дианабад, или който и да е нов "комплекс"...ТОГАВА ШЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО КОЛКО МИЛОСТИВИ СА БИЛИ КЪМ ВАС "ИНВЕСТИТОРИТЕ". Ше ви застроят по 2 и ше ви наврът у *** *** - стига само да има пазарен интерес кав новите "имоти"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Решението е много просо - ДА СЕ РАЗРЕШИ на всеки ПРЕЗАСТРОИТЕЛ да презастроява, но да плати голяма такса на квадратен метър застроена площ според гъстотата на застрояване.И няма да подкупват кметове и общинари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още