IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-вероятно „Галчев инженеринг“ ЕООД ще прави големия ремонт на НДК

Фирмата е класирана първа от дружеството в процедурата

21:23 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Най-вероятно „Галчев инженеринг“ ЕООД ще прави ремонта на Националния дворец на културата (НДК) за българското председателство на Европейския съюз (ЕС) в началото на 2018 г.

Това става ясно от решение на НДК, публикувано на сайта на дружеството, с което се класират участниците в обществената поръчка.

„Галчев инженеринг“ ЕООД е класирано на първо място в процедурата с комплексна оценка от 75,51 точки. Цената, която холдингът предложи, е 16,5 млн. лева.

На второ място е консорциумът „Евро НДК“ с оценка от 71,72 точки, а на трето – обединение „Ким плюс М Синтез“ с оценка от 63,49 точки.

На четвърто място от НДК поставят „Еврострой“ ДЗЗД с 58,37 точки, а на пето е „Главболгарстрой“ АД с оценка от 52,77 точки.

Фирмата „ИСА 2000“ ЕООД е отстранена от процедурата, тъй като техническото ѝ предложение не отговаря на минималните изисквания на възложителя, пише в решението. Според НДК компанията не е предложила технология и организация на изпълнение на строително-монтажните работи на основната сграда на НДК, както е описано в документацията.

Решението на НДК подлежи на обжалване в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). В следващите дни ще стане ясно дали ще има и жалби, които биха забавили сключването на договора за мащабния ремонт.

За всички строителни дейности около председателството на ЕС обаче ще са необходими около 40 млн. лева, поне според индикативните бюджети на поръчките за ремонта на НДК и преустройството на залата „Света София“ в бившия Партиен дом в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още