IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един германски производител на автокомпоненти стъпва в България

RSN Sihn ще строи завод в Съединение

08:41 | 01.09.15 г. 4
Още един германски производител на автокомпоненти стъпва в България

Германският производител на авточасти RSN Sihn ще строи завод в Съединение.

Това става ясно от уведомление за инвестиционно предложение на “ЕрЕ с Ен България” ЕООД – дружество с капитал 130 хил. лева, чийто едноличен собственик на капитала е германската компания.

Компанията ще проектира, конструира и произвежда механични и флуидни (хидродинамични) свързващи елементи,       детайли по чертежи и нестандартни части и други.

През последните години България се превърна в една от най-атрактивните дестинации за компаниите за производство на автомобилни компоненти. През миналата година Агенцията за инвестиции оцени износа на автомобилни компоненти за предишните пет години на стойност 400 млн. лева.

В България се произвеждат тапицерии, компоненти за климатици и двигатели, микрочипове, електроника и други компоненти за автомобили за автоиндустрията от среден и висок клас.

В страната ни действат компании от Германия, Франция, Белгия, САЩ, ЮАР и други, сред които са Монтюпе и Витте Аутомотив в Русе, Мелексис, Язаки в Ямбол и Сливен, Джонсън Контролс, АЛС, Нексанс, Бер-Хелла термоконтрол и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
serafima
преди 8 години
Ама много голяма инвестиция е това?"....инвестиционно предложение на ЕрЕ с Ен България ЕООД дружество с капитал 130 хил. лева, чийто едноличен собственик на капитала е германската компания".Толкова "грандиозно" я обявяват! А това като инвестиция е по силите на доста средностатистически българи. От Германия се очаква много повече като приток на чужди инвестиции у нас и промишлено коопериране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Абе що никъде не пишете колко ше е часовата ставка на бачкерите ? То е ясно и на кьоравите , че ония са дошлЕ тука зарад келепира , ама барем напишете за по аФторитетно колко яки заплати могат да се иСкарат там !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Това не е вярно бе, всичко е централизирано в София а я виж румънците....Държавата е виновна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Що не споменахте и филипинската ИМИ , че да цъфнем като притегателна дестинация ама наистина за целия свят!Иначе, софийската държавна индустриална зона засега е намерила 1 (словом един) клиент, а частните край Пловдив събраха сума ти производители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още