IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдивското кметство се премести в хотела на Ванко 1

На партерния етаж е разкрит фронт офис

08:52 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: община Пловдив</em></p>

Снимка: община Пловдив

Пловдивското кметство на район "Източен" от понеделник се премести в бившия хотел на рапъра Ванко 1, пише "Монитор".

Административните служби са разположени на първите два етажа, като за удобство на гражданите на партерния етаж е разкрит фронт офис. Там се намира и гишето на "Местни данъци и такси“.

Най-онеправданите общински служители в Пловдив вече ще работят в по-добри условия в нова сграда. Това коментира кметът Иван Тотев по повод официалното преместване на кметството на район "Източен" в сградата на бившия хотел на Ванко 1 на булевард "6 септември".

С тържествена церемония и водосвет в понеделник беше прерязана лентата на новата административна сграда. Освен градоначалника на събитието присъстваха останалите районни кметове на града, както и депутатите Спас Гърневски и Менда Стоянова. На един от най-често задаваните въпроси от граждани – каква ще е съдбата на басейна на покрива, кметът на Източен Николай Чунчуков отговори, че той няма да се ползва от администрацията.

Съоръжението не е демонтирано, но е покрито и е положена хидроизолация.

Освен че ще е по-удобна за общинските служители, новата сграда е по-практична и за граждани, тъй като всички административни услуги са изнесени на първия етаж.
В новата сграда достъпът на трудноподвижни лица е максимално улеснен.

Историята на сградата започва още през 2010 година, когато е обявена за публична продажба от НАП за сумата от 2,7 млн. лв.

"След като сградата бе пусната в продажба, написах писмо до тогавашния финансов министър Симеон Дянков и директора на НАП с молба тази сграда да не се продава, а да се предостави на община Пловдив. Повече от година продължи процедурата по предаване на сградата, а след това започна и работата по обновяването", коментира Иван Тотев.

На горните два етажа на сградата се управлява цялата градска транспортна мрежа на Пловдив, включително и светофарите. Преместването е извършено само в рамките на един работен ден, а телефонните номера са запазени същите. Работното време на кметството е от 8.30 до 17 часа всеки делничен ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още