IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне един загинал при срутване на хотел край Варна

Трима работници сe издирват след струването на сградата

08:04 | 09.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;Хотел &bdquo;Вероника&ldquo;. <em>Илюстрация: КК &quot;Слънчев ден&quot;</em></p>

 Хотел „Вероника“. Илюстрация: КК "Слънчев ден"

Един работник е загинал, а поне трима други служители се издирват, след като хотел „Вероника“ в курортния комплекс "Слънчев ден" край Варна се е срутил при разрушаване.

Инцидентът е станал към 18 ч. на 8 април. Екипи на пожарната, Гражданска защита и полицията се опитват с термокамери да открият тримата издирвани работници. Българският червен кръст е предоставил за акцията екип от куче и двама професионални водачи за издирването, съобщава БТА, цитирайки Тихомир Тотев, директор на Пожарната във Варна.

Хотелът не е работил към момента на инцидента. Бил е в реконструкция.

До тази сутрин не са открити нито един от обявените за изчезнали трима души. На място се очаква да пристигне и багер, който да разбие едрите парчета бетон, за да започне разчистване на ръка.

Пред репортера на БНТ във Варна очевидец разказва, че изчезналите са негови близки - заедно са работели в строителна фирма. Само един от тях е имал трудов договор, каза той.

„Накараха ни да режем колоните. Бригадирът забрани, но Георгиев настоя да ги режем", каза очевидецът, без да посочи кой е Георгиев.

Хотел Вероника е бившият Дом №4 на бившия почивен комплекс на ЦК на БКП. Комплексът от четири хотела - Марина, Палас, Мираж и Вероника се намира на 10 км северно от Варна.

Още български новини четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Този червеноармейски масон Гергов никога и за нищо няма да бъде съден, поне не в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 9 години
Ай да видим сега кой ще е виновен. Май ще излязат виновни неграмотните ***, които въпреки липсата на трудови договори са присъствали на обекта и са ручкали колоните за да изкарат арматурата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още