IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киев очаква 900 млн. долара загуби заради ограничена търговия с Русия

Европейската комисия е решила да предостави на Украйна допълнителни търговски преференции

09:19 | 15.11.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Загубите на Украйна от ограниченията в икономическото сътрудничество в Русия през 2016 г. по предварителни изчисления ще достигнат около 900 млн. долара. Това съобщи в понеделник украинският заместник-министър на икономическото развитие Наталия Миколская, цитирана от ТАСС. 

Във връзка с размера на очакваните загуби Европейската комисия е решила да предостави на Украйна допълнителни търговски преференции, макар тези мерки да не покриват и една десета от загубите тъй като Украйна ще получи от търговията с ЕС само 150-200 млн. долара, отбеляза заместник-министърът.

За Украйна от 1 януари 2016 г. е в сила режим на зона за свободна търговията с ЕС. От същата дата Русия забрани вноса на селскостопански продукти, суровини и храни от Украйна. Киев пък от 10 януари забрани вноса на 43 вида стоки от Русия, а през юли удължи забраната до 31 декември 2017 година.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Кой ми *** у гащите ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още