IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво са си казали в кулоарите на Г-20 Путин и Тръмп?

Мнения на членове на американската администрация за срещата

12:25 | 09.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Преговорите на президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп в кулоарите на Г-20 са положили началото на съвместна работа между Русия и САЩ по големите проблеми от международния дневен ред. Това заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Хърбърт Макмастър, предаде ТАСС.

"Никакви проблеми не бяха разрешени. Но никой не очакваше, че на тази среща ще бъдат решени някакви проблеми. Тя стана началото на диалога по определен набор от сложни проблеми, над които ние сега ще започнем да работим заедно", каза Макмастър. Според него най-важното от срещата на високо равнище Путин-Тръмп е било да се покаже важността на двустранните отношения, позволяващи съвместна работа върху проблемите. 

Американският министър на финансите Стивън Мнучин пък припомни, че в Хамбург Тръмп е имал осем двустранни срещи и три кратки контакта на крак. Сред най-важните му двустранни срещи, освен тези с лидерите на Япония и Северна Корея, са били тези с лидерите на Русия и Китай. Мнучин заяви, че Путин и Тръмп на своята среща са постигнали договореност, че ще започне създаването на група за киберпространството, за да се гарантира абсолютното отсъствие на намеса (в изборите) и за да работят заедно по киберсигурността. 

Според американския в. "Ню Йорк таймс", който се позовава на представител на Белия дом, Тръмп и Путин са спорили на срещата си 40 минути относно предполагаемата руската намеса в американските избори и накрая Тръмп е заявил на руския си колега, че е време да се премине към нещо друго. През тези 40 минути обаче от време на време тонът ескалирал и Путин "гръмко искал доказателства, че Москва по какъвто и да е начин се е опитала да повлияе на предизборния процес в САЩ", казва източникът. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още