IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл е готов на различни варианти за среща между Путин и Тръмп

Протоколът е на заден план, доколкото има възможност за първата лична среща на двамата световни лидери, смята говорителят на руския президент

19:01 | 26.06.17 г.
<p>
	<em>Колаж: Ройтерс</em></p>

Колаж: Ройтерс

В Кремъл имат готовност на всякакви протоколни решения за предстоящата среща между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, става ясно от думите на говорителя институцията Дмитрий Песков, цитирани от ТАСС.

"Протоколът в случая е на заден план, доколкото има възможност за първата лична среща на двамата президенти", коментира той пред журналисти в Москва.

Доналд Тръмп и Владимир Путин ще присъстват на срещата на Г 20 в Хамбург, която ще се проведе на 7-8 юли. На този етап обаче все още няма официално договорена среща и формат за разговорите.

Междувременно АР съобщи за разногласия в Белия дом относно възможността за разговор на двамата световни лидери. Американският президент Доналд Тръмп заяви своята готовност да се срещне с руския си колега и дори предлага да има и пресконференция, на която двамата да съобщят пред представители на медиите темите на разговорите си.

Сътрудници на американския президент обаче предупреждават, че тази среща трябва да бъде по-внимателно обмислена на фона на водените разследвания за връзките на Тръмп с Москва. Те съветват за формална и кратка среща между двамата, като вариант е дори на нея да не присъстват участници в официалните делегации на държавните глави в Хамбург.

Последната среща между руски и американски президент се проведе през 2015 година. Тогава Путин разговаря с Барак Обама по казуса Сирия.

"Така или иначе те (Путин и Тръмп) ще се намират на едно мероприятие, в едни град и по едно и също време - възможности за среща ще има", коментира по повод разговорите на двамата държавни глади Дмитрий Песков. В Белия дом са по-лаконични: "Когато и ако такава среща се състои, ще ви съобщим", коментира говорителят на институцията Шон Спайсър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още