IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ може да промени квотната си система, заяви представител на фонда

Възможно е увеличаване на квотния дял на Китай и Индия

17:40 | 04.09.15 г. 1
МВФ може да промени квотната си система, заяви представител на фонда

Има все по-голяма вероятност Международният валутен фонд (МВФ) да направи междинно споразумение за промяна на квотната си система, съобщава Ройтерс, цитирайки един от топ изпълнителните директори на фонда в петък.

Индийският икономист Ракиш Мохан, част от МВФ, заяви за Ройтерс: „Има все по-голяма вероятност нещо подобно да се случи“. Той добави, че една от възможностите може да бъде малко повишение на дяловете на страни като Китай и Индия.

Това вероятно ще доведе до спад на квотата на американския дял от сегашното му ниво от 17,7%, въпреки че има лимит от 15%, под който не може да падне.

Всяка страна членка на МВФ има квота, базирана на относителната ѝ позиция в световната икономика. Това определя максималния ѝ финансов ангажимент към МВФ и тежестта на гласа ѝ при взимането на решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
ше променят шш ги ***, щото на втори военнен парад маршируват заедно ..... :)) да не им се налага да маршируват всички *** на площада пред Белия Дом вкупом без домакините .. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още