IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОИСР: Светът е изправен пред рекорден брой търсещи убежище

В страните от ОИСР са пристигнали 4,7 млн. мигранти миналата година, което е най-високият им брой от поне десетилетие, сочи нов доклад на организацията

16:18 | 19.09.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Броят на лицата, търсещи убежище в развития свят, през миналата година е нараснал до най-високото си ниво от Втората световна война, тъй като много хора бягат от бойните полета в Сирия, Ирак и Либия, казва Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в годишния си доклад за миграцията.

Над 1,2 млн. души са кандидатствали за бежански статут в Европейския съюз през 2015 г., представлявайки по-голямата част от общо 1,6 млн. търсещи убежище в 34-те страни членки на ОИСР, пише Bloomberg. Около четвърт от всички бежанци идват от Сирия (спрямо 16% през предишната година), а 12% са от Ирак.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
SSIW
преди 7 години
хаха ... дословно същото се канех и аз да пусна, като коментар ;))С оглед да избегна пълната тавтология, ще се опитам с такава формулировка : по стечение на ред обстоятелства, сценариите , пред които се е изправила Европата са само два - или да бъде заселена от мисильмани или да (продължи да) се населява от христиени. Мисильманите , мисля за всеки вече е очевидно къде са и от къде могат да дойдат, на практика в неограничени количества, неизвестното е дали ще се намерят (в спешен порядък) от някъде християни, които да предотвратят първия сценарий ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
....... деееебаааааааааа...... !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
"Освен засилените усилия за интеграция обаче, за да могат страните да спечелят напълно от миграцията и да излекуват социалните конфликти, появяващи се в някои страни, ОИСР препоръчва действия на три фронта. Първо, трябва да се реши местното влияние на миграцията. Големите и внезапни потоци от мигранти обикновено се концентрират в специфицични региони и градски райони. Това налага натиск върху местните услуги, като настаняване, транспорт и образование. Засилването на публичните услуги за решаване на тези проблеми е от изключителна важност, както и налагането на минимално заплащане и други регулации на пазара на труда."МаавидеебаизкалеченаизвратенабезрознапродажнадебааааААААА...!!!!!Начи местните христиени да си емават мутката пайчина на пайка си у мутката, за да освободят местен ресурс за интеграция на центраноафрикански и нецентралноафрикански ислямогибони....???? Мааавидеебаааашмъркелоатлантическааааааааааааа.......!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още