IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-бърз растеж на бразилската икономика и по-нисък лихвен процент през 2017 г.?

Най-голямата икономика в Латинска Америка ще нарасне с 1,3% през следващата година в сравнение с прогнозата от 1,23% от миналата седмица

21:49 | 05.09.16 г.
По-бърз растеж на бразилската икономика и по-нисък лихвен процент през 2017 г.?

Бразилски анализатори повишиха прогнозата си за икономическия растеж на страната през 2017 г. за трета поредна седмица, като в същото време промениха очакванията за нивото на основния лихвен процент в края на следващата година, съобщава Bloomberg.

Най-голямата икономика в Латинска Америка ще нарасне с 1,3% през следващата година в сравнение с прогнозата от 1,23% от миналата седмица и 1,1% преди това. Това показва проучване на Централната банка с участието на 100 анализатори. 

Икономистите намалиха прогнозата си за равнището на основния лихвен процент Selic в края на 2017 г. до 11% спрямо 11,25% преди една седмица.

Бразилия показва първите признаци на възстановяване, след като попадна в една от най-тежките рецесии в историята си. Промишленото производство се разширява за пет поредни месеца на фона на нарастващото доверие на бизнеса и потребителите.

Инвеститорите се надяват, че президентът Мишел Темер ще прокара реформи в подкрепа на икономиката, която през последните две години беше засегната от безпрецедентен корупционен скандал и осакатяваща политическа криза.

Централната банка запази Selic на 10-годишен връх от 14,25% през миналата седмица, което показва, че разходите по заеми ще паднат само, когато политиците са по-уверени, че инфлацията ще достигне заложената цел от 4,5% през 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още