IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и САЩ обсъдиха предотвратяването на инциденти при военни операции в Сирия

Москва предлага да се разработи карта с актуална информация за разположението на силите, действащи в Сирия

13:33 | 19.06.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Русия и САЩ стигнаха до общо мнение, че е необходимо да подобрят взаимната координация с цел предотвратяване на инциденти при военни операции в Сирия. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от Ройтерс.

„Отбранителните ведомства на Русия и на САЩ обсъдиха на видеоконференция в събота теми, засягащи предотвратяването на инциденти и гарантирането на сигурност при полети на авиацията в Сирия. Дискусията протече конструктивно. И двете страни имаха нагласа за подобряване на координацията в борбата с терористите в близкоизточната страна“, заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му инициатор на разговорите са били военните от САЩ. 

В разговора американската страна е съобщила, че Въздушнокосмическите сили на Русия са нанесли удар по отряди на сирийската опозиция на 16 юни 2016 г. в Южна Сирия, въпреки молбите на САЩ.

Представители на руското министерство са обяснили, че бомбардираният обект се е намирал на повече от 300 км извън териториите, заявени от американската страна като райони, в които действа опозицията.

Руските ВКС са действали според Игор Конашенков в рамките на договорените процедури и предварително са предупредили членките на коалицията начело със САЩ кои наземни цели са избрани, предаде БТА.

Според Конашенков руското военно ведомство от няколко месеца предлага на американците "да се разработи единна карта с актуална информация за разположението на силите, действащи в Сирия", но "засега няма съществен напредък по въпроса".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 7 години
"НЕОБХОДИМО Е ДА СЕ СНЕМЕ ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА ЕС И РАЗГОНИ ПРОСЛОВУТАТА ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ. В ИНТЕРЕСА НА ВСИЧКИ Е НУЖНО ДА СЕ ОТМЕНЯТ САНКЦИИТЕ ПРОТИВ РУСИЯ, ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НОРМАЛНА ТЪРГОВИЯ И ВЪЗСТАНОВЯТ ВРЪЗКИТЕ. ЕВРОПА Е ДЛЪЖНА ДА НАМЕРИ В СЕБЕ СИ СМЕЛОСТ И ОТХВЪРЛИ АМЕРИКАНСКИЯ ДИКТАТ. СЪЮЗЪТ НАТО ПОКАЗА, ЧЕ Е НЕ ОТБРАНИТЕЛНА, А АТАКУВАЩО ОБЕДИНЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЯСТРЕБИ, ОТСТОЯВАЩО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ЕЛИТ - пише в резюме Прибула."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 7 години
"ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ РАЗМЯНА НА ЯДРЕНИ УДАРИЩе пресметнем ударените страни в първите 5-10-20 минути - това ще е цяла Европа, а след няколко минути и Англия. ПВО ще обезвредят максимум 30% от ракетите, но останалите ще си поразят целите. Глобалния обмен на удари ще бъде, по съвременни военни разчети, 5300 тактически ракети и 6000 ракети със средна далекобойност едновременно. Подобно количество ракети ще претовари системите за ПВО и от двете страни. В първите 60 минути върху Русия ще се стоварят 2500 тактически ракети и този огромен фойерверк ще завърши само след пет часа - предполага Прибула.По сегашни разценки силите на ядрените удари неминуемо ще предизвикат веднага около 60-100 млн. жертви.През следващите 15 дена от радиацията и заразената околна среда ще загинат още 300-400 млн. човека. През следващите 6 месеца заради последствията от разрушенията ще бъдат унищожени жизнено важни ресурси и ще умрат около 800 млн. човека.Нито една държава няма да има възможност да погребе убитите."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 7 години
"...Плановете на западните държави са си едни и същи: да останат живи в Русия най-много 15 млн. руснаци. За тези си думи Маргарет Тачър някога изтръгна бурни аплодисменти. Допълваме още и образ на Русия като световен тиранин и след това всички ще се съгласят с убийството на президента Путин. Путин - демон и е най-добре да бъде убит както убиха Садам Хюсеин и Кадафи - пише журналиста в статията си във вестник Parlamentni Listy."..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още