IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП поиска анкетна комисия да провери и картела при горивата

Почти всички партии в парламента са се подписали под искането, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова

15:41 | 19.10.16 г.
<p>
	Корнелия Нинова. Снимка: <em>БСП</em></p>

Корнелия Нинова. Снимка: БСП

За нова временна парламентарна комисия настояват от БСП. Задачата й ще бъде да провери обвиненията за картел на пазара за горива.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова анонсира по-рано днес внасянето на искането за създаването на анкетната комисия. Под искането са се подписали 80 депутати от почти всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ и Реформаторския блок. Реформаторите обаче са заявили готовност да подкрепят идеята на БСП в пленарната зала.

"Надяваме се другата седмица (тази точка - бел. ред) да влезе в дневния ред и да се занимаем по същество с контрабандата, а не популистки само по медиите", коментира още Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Още вчера по време на дебатите за създаването на комисия, която да провери фактите около АЕЦ "Белене", от БСП Лява България заявиха, че и те ще поискат комисия, която да провери картела на горива, за който съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Нинова определи работата на бъдещата комисия за "Белене" като "преливане от пусто в празно" и заяви, че хората очакват действия по настоящите проблеми - например на пазара за горива.

Днес от БСП коментираха още, че с действията си в последните месеци са накарали управляващите да реагират и да се опитат да ги сплашат. Именно с това обяснение Корнелия Нинова мотивира повдигнатите обвинения срещу бившия енергиен министър Петър Димитров за АЕЦ "Белене".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още