IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Димитров: Настъпва краят на българската ядрена енергетика

Бившият енергиен министър коментира освобождаването си от Управителния съвет на ДП РАО като "предварителна служебна присъда"

14:55 | 19.10.16 г. 2
Петър Димитров: Настъпва краят на българската ядрена енергетика

Настъпва краят на българската ядрена енергетика, прогнозира пред журналисти бившият енергиен министър Петър Димитров, цитиран от БТА. По-рано днес Прокуратурата му повдигна обвинения в безстопанственост във връзка с проекта за изграждане на АЕЦ "Белене".

По повод тези обвинения Димитров посочи, че виновните за АЕЦ "Белене" се борят за президентския стол и този месец ще бъде много важен за страната.

В БСП пък виждат PR ходове на управляващите за предизборната кампания по повод обвиненията срещу Петър Димитров. Лидерът на левите Корнелия Нинова посочи, че по този начин ГЕРБ се опитват са сплашат БСП заради поведението им в последните месеци.

"Няколко пъти БСП успява да покани и да събере около себе си подкрепа на другите парламентарни групи срещу решения на ГЕРБ", каза Нинова, цитирана от пресцетъра на партията. 

Бившият енергиен министър коментира и освобождаването си от Управителния съвет на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО) като "предварителна служебна присъда".

На въпрос дали очаква и други обвинения, Петър Димитров заяви, че "човек на Балканите трябва да е готов на всичко".

Петър Димитров беше министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев. От юли 2007 година той замести на поста Румен Овчаров, който подаде оставка след обвинения в корупция. Вчера Министерството на енергетиката съобщи за смяна в ръководствата на няколко енергийни компании.

Освен Петър Димитров, постът си като представител на държавата в "Лукойл Нефтохим" изгуби Румен Овчаров. От ГЕРБ коментираха промяната с провежданото от Прокуратурата разследване във връзка с АЕЦ "Белене".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
като на всеки комунист, така и при теб тази прогноза няма да се сбъдне :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Longin
преди 7 години
ха, края за него самият
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още