IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителни фирми оставиха без ток жители на Западна България 385 пъти за 8 месеца

За периода компанията регистрира 3680 прекъсвания на заради намеса на трети страни

10:55 | 02.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

627 хил. клиенти на ЧЕЗ са останали без ток за общо 704 часа в резултат на несъобразени изкопни  дейности на строителни фирми  за първите 8 месеца на 2016 г., съобщиха от електроразпределителното дружество. Кабели на компанията са били скъсани 385 пъти, което води до неудобства за гражданите и до непредвидени разходи за отстраняване на щетите.

Общо 3680 пъти прекъсна електрозахранването в Западна България за същия период заради намеса на трети страни. В продължение на сумарно 1818 часа 109 хил. клиенти на ЧЕЗ са били без ток заради повреди в съоръжения, които не са собственост на дружеството.

„Периодично извършваме проверки на техническото състояние на чуждите съоръжения, като за констатирани неизправности издаваме предписания. Въпреки това проблеми в съоръжения чужда собственост редовно водят до аварии, поради липса на собствен обслужващ персонал и грижа за съоръженията, което води до смущения в захранването и на клиентите на ЧЕЗ. Призоваваме собствениците на енергийни обекти да ги поддържат в изрядно състояние, за да не бъде нарушаван комфортът на българските граждани“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

За първите 8 месеца на годината в резултат на кражби на елементи от електроенергийната инфраструктура електрозахранването в Западна България прекъсна 150 пъти, като в продължение на общо 326 часа без ток бяха 276 хил. потребители. ЧЕЗ апелира за силна обществена нетърпимост към посегателствата над електроенергийни съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още