IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алексис Ципрас: Гърция се измъква от хаоса на фалита

Гръцките депутати разгледаха законопроект за извънсъдебните споразумения, който е част от исканията на кредиторите

13:44 | 28.04.17 г.
<p>
	Алексис Ципрас. Снимка:<em> Архив Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас. Снимка: Архив Ройтерс

Гърция се измъква от хаоса на фалита, в който я вкара „Неа демократиа“, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на парламентарен дебат, пише Ana Mpa. Депутатите дискутираха промени в правилата за извънседебните споразумения, които са част от исканията на кредиторите.

Преди гласуването обаче в залата избухна скандал, при който Ципрас и лидерът на опозиционната „Неа демократиа“ си размениха взаимни обвинения, допълва обществената гръцка телевизия.

Причината за спора се оказаха изменения, внесени от депутат на СИРИЗА, относно обхвата на новата законодателна норма.

По-рано говорителят на „Неа демократиа“ Василис Киликас коментира в интервю за Kafaleo, че управлението на СИРИЗА ще вкара страната в четвърта спасителна програма и посочи, че премиерът Алексис Ципрас носи лична отговорност за мизерията на гръцкия народ.

Визията на опозиционната партия за излизане от кризата е фокус към малкия и средния бизнес, създаването на нови работни места и премахването на регулациите за икономиката.

В парламента Ципрас пък отбеляза, че в от 7 април насам, когато беше постигнато политическо споразумение с кредиторите, в основната опозиционна партия „не са на себе си“ и допълни, че до седмици ще има и подписано споразумение по втория преглед на спасителната програма, договорена с кредиторите през лятото на 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още