IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК не е доволна от постигнатия напредък в преговорите с Гърция

Брюксел настоява за споразумение на работно равнище между Комисията, МВФ, ЕЦБ и Гърция през следващите няколко дни

20:13 | 16.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕК не е доволна от постигнатия напредък в преговорите с Гърция

Европейската комисия обяви, че не е доволна от постигнатия напредък на преговорите между Гърция и международните кредитори, съобщи БНР. 

Говорителят на Комисията Маргаритис Схинас е подчертал, че е необходимо интензифициране на преговорите преди срещата на финансовите министри от еврозоната следващата седмица.

"Продължаваме работата с останалите институции и гръцките власти. Преговорите продължават, но на този етап не сме доволни от постигнатия напредък", е заявил говорителят на ЕК.

Брюксел настоява за сключването на споразумение на работно равнище между Европейската комисия, МВФ, ЕЦБ и Гърция през следващите няколко дни.

По-рано днес гръцкият премиер Алексис Ципрас изрази увереност, че неговото правителство ще постигне споразумение с международните кредитори до края на месеца. Все още не са изчистени разногласията по въпроси като трудовия пазар, пенсионната реформа, увеличаването на данък добавена стойност (ДДС) и приватизацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Mesoiadess
преди 9 години
ЕК ще е пак недоволна , когато Гърция фалира и напусне ЕЗ .На тези не може да им се угоди .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още