IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС удължава санкциите срещу фирми и физически лица заради анексията на Крим

"Черният списък" обхваща 150 души и 37 компании

21:03 | 07.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Постоянните представители на 28-те страни членки на Европейския съюз (ЕС) са решили да удължат с половин година индивидуалните санкции срещу граждани на Русия и Украйна, информираха източници, цитирани от ТАСС и Ройтерс. 

Санкциите, включващи забрана за влизане в Европейския съюз и замразяване на банкови активи, бяха наложени заради анексирането на Крим от Русия през март 2014 г. Те трябваше да изтекат на 15 септември тази година, предава БТА.

"Черният списък" обхваща 150 души и 37 компании. 

Удължаването на санкциите срещу физически и юридически лица трябва да бъде одобрено и от Съвета на ЕС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 7
michaelis12
преди 7 години
"Анексия" няма имаше референдум колко и да пеете НАТО нема да стъпи там хората в Крим не ги искат, точка. Хората в Крим предпочетоха спокойствието пред 30% увеличение на цените на енергията в Укрия, в Крим казаха НЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ФАШИЗЪМ тва е толко е просто ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 7
aldy
преди 7 години
Аре стига с тая АНЕКСИЯ. Кримчани не за първи път гласуват единодушно на референдуми за връщането в РФ. След НЕЗАКОНЕН, ВЪОРЪЖЕН ФАШИСТКИ ПРЕВРАТ животът на рускоезичните беше под заплаха. Справка ОДЕСА. Кримчани не поискаха такава съдба и гласуваха масово на референдума за присъединяване. А вежливите човечета просто ги предпазиха от съдбата на одесистите. При това, не пукна и една пушка.За разлика от вакханалията около Косово, където бяха изтрепани хиляди сърби. А сега в Косово се намира най-голямата фащовска база за 40 000 военни. Всъщност това е бил изорът им. Щото наркотиците и човешките органи продължават свободно да се търгуват. Насред Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още