IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси не намериха посока след волатилността на петролните пазари

Инвеститорите са нащрек и за действията на Федералния резерв през следващата седмица

19:27 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещите индекси на фондовите пазари в Европа затвориха сесията в сряда с разнопосочно движение. Инвеститорите се фокусираха на падащите цени на петрола, пише CNBC.

Измененията са слаби - пазарите са в очакване и на заседанието на Федералния резерв през следващата седмица На него институцията ще вземе решение за размера на основния лихвен процент в САЩ, но шансовете за повишение не са много високи.

До последните минути паневропейският Stoxx 600 се колебаеше между печалба и загуба, но в крайна сметка финишира на червена територия. Спадът за индекса е в рамките на 0,09% до 338,42 пункта. Без ясна посока приключиха сесията секторите, част от индекса.

В Германия DAX записа загуба от 0,08% до 10 378,4 пункта, а френският САС 40 затвори на ниво от 4 370,26 пункта, което представлява спад от 0,39 на сто.

На зелена територия за първи път от четири сесии обаче приключи един от водещите индекси на Лондонската фондова борса - FTSE 100. Стойността му вече достига 6 673,31 пункта, което е повишение в рамките на 0,12 на сто.

На представянето на индекса подкрепа оказаха добрите данни за развитието на трудовия пазар във Великобритания, както и представянето на компаниите в минния сектор, допълва Market Watch.

Търговията на петролните пазари е много волатилна - цените за кратко се повишиха, след като стана ясно, че резервите от петрол в САЩ изненадващо намаляват с 600 хил. барела през миналата седмица. След това обаче търговията се върна на червена територия. Към края на европейската сесия американският лек суров петрол се търгува при цена от 44,08 долара за барел, което е спад от 1,8%.

Европейският Brent поевтиня с 1,7% до 46,30 долара за барел.

В корпоративния свят най-важната новина днес е сделката между Bayer и Monsanto за солидната сума от 66 млрд. долара. Акциите на Bayer поскъпнаха с 0,27% до цена от 93,55 евро за брой. Книжата на Monsanto достигат до цена от 107,41 долара за брой или ръст от 1,23%. Bayer се съгласи да плати 128 долара за акция на американската компания.

Златото поскъпва незначително - в рамките на 0,3% до 1 327,20 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още