IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси приключиха сесията с леки понижения

Италианските банки бяха сред най-губещите в очакване на референдума за конституционна реформа в страната на 4 декември

19:45 | 23.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските борсови индекси записаха леки понижения в сряда на фона на нови рекорди на борсите отвъд Океана и понижаването на прогнозите за британската икономика, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Euro Stoxx 600 се понижи с 0,07%, заличавайки повишенията, които постигна след публикуването на данните за нарастване на широкия индекс в сектора на промишлеността и услугите в еврозоната до 54,1 пункта през ноември - най-високата стойност от декември миналата година и над очакванията на анализаторите.

Банковият, застрахователният и телекомуникационният сектор приключиха сесията на отрицателна територия. Италианските банки бяха сред най-губещите в очакване на референдума за конституционна реформа в страната на 4 декември, като книжата на Banca Pop Milano, Ubi Banca и Banco Popolare поевтиняха с по над 3%, преди да компенсират голяма част от загубата при затварянето на сесията. Повечето европейски банки записаха поевтиняване на акциите си на фона на съобщението на Европейската комисия, че планира да затегне капиталовите изисквания.

Същевременно в САЩ индексите се движат разнопосочно, като индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average достигна нов рекорд по време на сесията.

Петролът се търгува с понижения в резултат на растящите съмнения, че 14-те членки на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще успеят да постигнат съгласие за ограничаване на добива.

Европейският сорт Брент се възстанови от по-ранните загуби и цената му е около 49 долара за барел, което е понижение от 0,24 на сто при затварянето на търговията в Европа, докато американският лек суров петрол WTI се търгува за около 48,01 долара за барел, или понижение от 0,06%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още