IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" постигна лихва от 2,25% по последната си облигационна емисия

Газовата компания записва заявки за новата си облигционна емисия от цяла Европа

09:10 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Газпром&quot;</em></p>

Снимка: "Газпром"

За новата облигационна емисия на "Газпром", на стойност 500 млн. швейцарски франка има заявки от цяла Европа, съобщава ТАСС, като се позовава на данни на компанията. Лихвата по книжата е рекордно ниска - 2,25%.

Първият вицепрезидент на "Газпромбанк" Денис Шулаков коментира, че емисията е била успешна, въпреки  че е имало опасност от увеличаване на волатилността в последните седмици. Лихвата е много добра не само за "Газпром", но и за руски емитенти като цяло, посочи още той.

Излизането на газовата компания на пазара показва силен интерес на инвеститорите. Заявки има от Германия, Великобритания и Италия, както и от азиатски инвеститори. Активни са били и руските инвеститори.

ТАСС посочва, че преди ден "Газпром" емитира емисия от петгодишни франкови облигации. Емисията беше организирана от четири банки - Deutsche Bank, J.P. Morgan и руските "Газпромбанк" и "ВТБ Капитал".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още