IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия и Швейцария засилват граничните патрули

За периода януари - август германската полиция е регистрирала около 4 500 незаконни пресичания на границата откъм Швейцария

09:49 | 14.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Германия и Швейцария засилват патрулите по общата си граница, за да не позволяват на мигранти да пътуват на север в нарушение на правилата на Европейския съюз (ЕС) за убежището, предаде Асошиейтед прес.

Швейцария, която не е член на ЕС, се превръща във важна транзитна страна за мигрантите, които прекосяват Средиземно море, пристигат в Италия и искат да продължат към Германия и скандинавските държави, предава БТА.

Германското вътрешно министерство казва, че полицията е регистрирала около 4 500 незаконни пресичания на границата откъм Швейцария в периода януари - август тази година.

Министерството допълва, че двете страни ще работят в по-тясно сътрудничество, за да предотвратяват незаконното влизане на хора в Германия и да връщат тези, които вече са влезли.

Данните на Международната агенция по миграцията към Организацията на обединените нации (ООН) показват, че към 20 септември 2016 г. през Средиземно море в Европа са пристигнали почти 300 хил. мигранти.

По-голямата част от тях – над 165 400 души, са пристигнали в Гърция, а над 130 500 души – в Италия. В последните месеци обаче, заради затварянето на Балканския маршрут към Западна и Северна Европа, тенденцията е по-големият брой нелегални пристигания по море да се насочват към Италия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още