IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките власти нямат данни за отлив на туристи

Работи се за решаването на възникналите проблеми в туризма, включително и за обезпечаването на хотелите и ресторантите с парични средства

12:28 | 03.07.15 г. 9
Гръцките власти нямат данни за отлив на туристи

Политическата криза, липсата на споразумение с кредиторите и затворените банки не са довели до отлив на туристи и отказ от резервации, гарантират гръцките власти. В последните дни в местните медии се появиха подобни опасения, но те не се потвърждават, заяви зам.-министърът на туризма в южната ни съседка Елена Кундура, цитирана от руската информационна агенция ТАСС.

„Имам официална информация от международни туроператори, Асоциацията на гръцките туристически предприятия и Гръцката асоциация на туристическите агенции, които показват, че на този етап няма никакви достоверни данни за загуби в туристическия бизнес”, категорична е тя.

Зам.-министърът посочва още, че е в непрекъсната връзка с представителите на туристическия бизнес в страната и се опитват да намерят решение за всички възникнали проблеми, включително и за обезпечаването на хотелите и ресторантите с парични средства.

Гръцките власти призоваха и местните медии да не разрушават образа на гръцкия туризъм с лъжливи публикации. „Туризмът не трябва да бъде тема за политическа експлоатация”, заяви още Кундура.

Туризмът е един от водещите отрасли на гръцката икономика. Неговият дял достига до малко над 19% от брутния вътрешен продукт на страната. По тази причина и Елена Кундура често нарича туризма „тежката индустрия” на Гърция, отбелязва още ТАСС.

Ситуацията в южната ни съседка можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 1
comet
преди 8 години
30-40% спад на туристическите записванията в последните няколко дни The Association of Hellenic Tourism Enterprises has reported a drop in bookings of between 30 and 40 per cent in the last few days, amounting to 240,000 bookings in five days.http://***.independent.co.uk/news/business/news/greece-debt-crisis-live-yes-vote-creeps-ahead-in-polls-as-greeks-turn-from-tsipras-to-troika-bailout-deal-10362951.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 1
Sakamano
преди 8 години
"В нормалните държави политиците често се възползват от възможността да кажат истината"...Освен когато се налага да излъжат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 4
iivanoff
преди 8 години
Всичко сруващо ви се логично неизбежно и задължително в ТВ-реалността, чрез познатите ви правила на които сте подчинени, но не става - недвусмислено ви показва Манипулацията! /Т1 на Гьодел/Защото познатите ви правила в ТВ-реалността се генерират чрез Манипулацията, а не се създава тя чрез ТЯХ!=> няма как да опознаете Манипулацията само чрез познатите ви правила, защото тя не се съдържа в тях, а ги съдържа тях! /Т2 на Гьодел/Затова очаквайки всичко логично, но само чрез познатите ви правила в ТВ-реалността, винаги дългосрочно ще сгрешите.=> всички "хора" които приемат неотменно всъщност постоянно променящата се ТВ-реалност за завършена - са маймуни /приемат противоречие => са ограничени/Защото всички маймуни имат нужда от ТВ-реалността, за да се чувстват "хора"!Затова маймуните не могат да бъдат насила спасени сами от себе си, докато са маймуни - защото се мислят за "хора".Затова на всеки мой коментар, поне една *** полудява, надниквайки извън ТВ-реалността :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 9
Ironhorse
преди 8 години
Стига си тролил глупости.Най-много да си шеф на тоалетна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 8 години
И аз нямам данни за отлив на туристи - около мен поне 10 човека стягат багажа за Гърция. Даже току що пуснах една мома от офиса, че е млада шофьорка и се примоли да стигне до Халкидики по светло... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 9
MZ/X
преди 8 години
В нормалните държави политиците често се възползват от възможността да кажат истината..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 0
Sakamano
преди 8 години
Е какво искаш да кажат?"Нямаме пари, туристическият сезон е пред провал, банките са пред фалит, икономиката е пред катастрофа. Всеки да се спасява както може."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 8
abdul
преди 8 години
Ако спреш да гледаш само пропагандни медии, може и да видиш истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 9
MZ/X
преди 8 години
Банките няма да затворят, парите на хората са гарантирани, нямаме проблем с туризма и т.н.. Колко лъжи трябва още да се кажат преди гръцките власти да признаят истината?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още