IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще анонсира 3 хил. свободни места за медици

Правителството планира отварянето на 239 клиники до края на 2017 година

21:41 | 30.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Алексис Ципрас.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас. Снимка: Архив Ройтерс

В близко бъдеще гръцкото Министерство на здравеопазването ще анонсира 3 хил. свободни места за лекари и медицински персонал. До края на годината в южната ни съседка ще бъдат отворени 239 клиники в 80 различни региона, пише Ana Mpa.

Изборът на местата, в които ще бъдат открити здравните заведения, ще се базира на нуждите от здравни услуги, достъпа до такива услуги и икономическото и социалното състояние на местните общности, коментира гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на среща в здравното министерство.

Възстановяването на имиджа на общественото здравеопазване и болниците е едно от големите предизвикателства пред гръцкото правителство. Премиерът признава, че това е "титанично усилие", посочвайки трудностите, пред които е изправен секторът. Здравеопазването е в критично състояние от години, посочи още Ципрас и коментира, че то е било изправено пред разхищения и корупция още преди финансовата криза да обхване страната.

Първите икономии, които направи страната в периода 2010 - 2014 година бяха свързани с осигурителните фондове и държавния бюджет, посочи още Ципрас и допълни, че така са орязани услугите, предлагани на гражданите, вместо да бъдат ограничени корупцията и липсата на прозрачност.

Гръцкият премиер е убеден още, че кризата не е само в Гърция, а е повсеместна и международна заради виждането, че общественото здравеопазване вече е остарало и така се отваря път на частните интереси в тази област.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
Brian Gomez
преди 6 години
Оферта за заем @2% процент!!!Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме USA базирана финансова компания.Ние предоставяме юридически заем решения на физически лица и бизнес собственици, които се нуждаят от пари в брой. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да плащате сметки, започнете добра сделка или трудност при получаване на повече заеми от местни банки, Свържете се с нас днес: carlylefinancialsolutions***gmail.comГ-н Brian
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още