IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще конфискува имуществото на укриващите данъци и осигуровки

Правителството иска да си гарантира приходите, за да избегне допълнителни икономии на публични разходи

12:34 | 07.07.16 г. 2
Гърция ще конфискува имуществото на укриващите данъци и осигуровки

Укриващите данъци и осигуровки ще бъдат заплашени от конфискация на имуществото и банковите сметки. Мярката е само част от плановете на правителството за гарантиране на данъчните приходи в хазната, съобщава „Катимерини“.

Имуществото на физическите и юридическите лица, които нарушават правилата, ще бъде продавано на търгове.

Идеята в момента се разработва от финансовото и трудовото министерство в страната, допълва изданието. Целта е правителството да си гарантира исканите от кредиторите приходи в хазната и така да бъде избегнато автоматичното налагане на допълнителни икономически ограничения.

Това условие беше прието след дълги седмици на спорове между кредиторите и представителите на гръцките власти при прегледа на изпълнението на спасителната програма. От Международния валутен фонд (МВФ) предупредиха, че предприетите реформи няма да гарантират очакваните фискални цели. Европейските институции обаче са убедени, че Атина е способна да се справи с предизвикателството.

За да бъдат удовлетворени исканията на Фонда при подписването на споразумението, с което бяха освободени поредните парични траншове към Гърция, обаче беше включена и клаузата за автоматични ограничения на публичните разходи.

Междувременно от данъчната служба в южната ни съседка съобщиха, че данъчните приходи за полугодието надвишават предварителните прогнози на правителството. До края на юни от данъци в гръцката хазна са постъпили около 21 млрд. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
Slavi.13
преди 7 години
Тея са като нас.Лъжат и обещават това дето не може и да си помислят да направят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Slavi.13
преди 7 години
Тея са като нас.Лъжат и обещават това дето не може и да си помислят да направят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още