IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Henkel купува компанията за перилни препарати Sun Products за 3,2 млрд. евро

Това е първата сделка за новия изпълнителен директор на германския производите Ханс Ван Билен, който пое поста през миналия месец

16:45 | 24.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител на потребителски стоки Henkel купува американската компания за производство на перилни препарати и продукти за дома Sun Products Corp. от Vestar Capital Partners в сделка, оценена на 3,2 млрд. евро, съобщава Bloomberg.

Сделката е първата за новия главен изпълнителен директор директор Ханс Ван Бойлен, който пое поста през миналия месец.

Компанията Sun, която миналата година отчете приходи от 1,6 млрд. долара, продава продукти за перални машини, включително марките омекотители All, Sun и Snuggle.

В компанията, базирана в Уилтън, Кънектикът, работят около 2 хил. души. Тя разполага с две производствени площадки и една научноизследователска в САЩ, обяви Henkel в изявление.

Покупката ще даде на Henkel втора позиция на пазара за перилни препарати в Северна Америка. 20% от продажбите на германската компания през миналата година са именно от този регион.

Базираният в Дюселдорф производител на лепила и продукти за косата, включително шампоаните Schwarzkopf, миналия месец запази прогнозата си за цялата година, според която органичните продажби ще нараснат с между 2 и 4%, а маржът на печалбата преди лихви и данъци ще се увеличи до около 16,5%.

Банкерите от Perella Weinberg Partners и Credit Suisse са съветници на Henkel по сделката, а Deutsche Bank, JP Morgan и BNP Paribas участват във финансирането.

Акциите на Henkel поскъпнаха с 1,8% тази година до 105,05 евро за брой. Компанията е оценена на 42,9 млрд. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още