IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на европейските пазари очакват речта на Йелън

Индексите приключиха предимно със спадове

19:36 | 19.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Индексите на водещите европейски пазари приключиха предимно със спадове в днешната сесия на фона на икономическите данни от Германия и очакваната реч на председателя на американския Федерален резерв Джанет Йелън.

В края на сесията регионалният Stoxx Europe 600 изтри 0,12% до 359 пункта. В Германия DAX 30 се понижи с 0,2% до 11 426 пункта, във Великобритания FTSE 100 се повиши с минималните 0,08% 7 017 пункта, а във Франция CAC 40 спадна с 0,22% до 4 822 пункта.

Акциите на италианската банка Monte Dei Paschi поевтиняха с над 11% в първия ден от процеса по набиране на капитал.

Пазарната оценка на Deutsche Bank се понижи с 4,4%, след като стана ясно, че банката се е съгласила да плати 37 млн. долара, за да бъде приключено правителствено разследване заради манипулации в частното банкиране, съобщава Wall Street Journal.

Акциите на Danone също поевтиняха в днешната сесия, след като компанията обяви, че очаква по-слаби финансови резултати за 2016 г.

Междувременно премиерът на Великобритания Тереза Мей коментира пред парламента, че страната би могла да продължи да прави вноски в бюджета на ЕС, ако правителството сметне, че това би било от полза.

Днес Apple започна съдебната битка с ЕС заради рекордната глоба, която Брюксел наложи на компанията да плати на Ирландия – 13 млрд. долара, заради незаконни данъчни сделки, считани за нелегална държавна помощ. Ирландия пък обвини европейските власти в превишаване на правомощията им и нарушаване на суверенитета.

Също днес френски съд призна за виновна директора на Международния валутен фонд Кристин Лагард по аферата „Тапи“, но не наложи наказание на Лагард. Не се предвижда и отваряне на криминално досие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още