IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания, Франция, Португалия и Италия ще борят заедно млечната криза

Нараства натискът на браншовите организации в страните, които настояват за нови инструменти за регулация в млечния сектор

17:08 | 31.08.15 г.
Испания, Франция, Португалия и Италия ще борят заедно млечната криза

Испания, Франция, Португалия и Италия ще се опитат съвместно да се преборят с млечната криза, съобщава онлайн изданието euractiv.com.

Испанският министър на земеделието ще се срещне на 4 септември (петък) с колегите си от другите три страни, за да подготвят съвместна позиция преди заседанието на съвета на Европейския съюз (ЕС) по земеделие през следващата седмица.

В четирите държави нараства натискът на браншовите организации, които призовават за приемането на нови инструменти за регулация на млечния сектор и адекватни компенсации за фермерите заради ниските изкупни цени на млякото.

В Испания например беше решено, че всяка ферма ще получи по 300 евро на крава, ако продава мляко на загуба. Според официалните оценки от мярката ще могат да се възползват около 2 500 – 3 хил. ферми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още