IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия одобри бюджета си за 2016 г.

Парламентът прие намаляването на данъците - ход, който притесни Европейската комисия

23:02 | 22.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Матео Ренци. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Матео Ренци. Снимка: архив Ройтерс

Италианският парламент одобри окончателно бюджета на страната на премиера Матео Ренци за 2016 г., който предвижда намаляване на данъците. Европейската комисия твърди, че този ход носи риск от нарушаване на фискалните правила на Европейския съюз, предава Ройтерс.

Промените предвиждат намаляване на данъка върху основно жилище, понижаване на корпоративните налози и повишаване на разходите за култура и сигурност. Освен това се премахват налозите за земеделско и промишлено оборудване, както и таксата за телевизионни лицензи.

През последните няколко седмици Ренци представи и бонусите от 80 евро на месец за полицаите и войниците, както и еднократни премии от 500 евро за всички 18-годишни, които да бъдат похарчени за културни дейности.

Заради всичко това критиците обвиниха премиера в трикове в опит за печелене на гласове, но той заяви, че ходовете му, свързани със сигурността, са продиктувани от съоръжения, свързани с атаките в Париж на 13 ноември, когато загинаха 130 души.

По думите на Ренци силите за сигурност трябва да бъдат възнаградени за допълнителните си усилия и “всяко евро, похарчено за сигурност, трябва да бъде съчетано с евро, похарчено за култура”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
За да се схване същината ще почна с - ''Таблица в сайта на канадското финансово министерство, озаглавена Къде отиват данъците ви показва, че лихвените плащания достигат 15% от бюджета повече от здравните разходи, социалното обезпечение и другите трансферни плащания взети заедно.'' - http://***.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htmНяма пари за здравеопазване а има за лихви ??? а във България се плаща 1 млрд.лв. за лихви по държ.дълг а няма пари за здраве и соц.помощи ????Значи лихварите са косвени убийци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Гърция е като детска играчка спрямо Италия с 132% държ.дълг(над 2 трлн.) = сега почва страшното и не само за Италия Ето БВП,дългът и дефицитите в ЕС - http://***.debtclocks.eu/select-an-eu-member-state.htmlДа вземем Италия - 3,52% лихва по 2,154трлн. държ.дълг = 75млрд. а бюдж.дефицит е 46 млрд. - казано просто лихвите се намалят до 0,1% с данък и няма бюдж.дефицит Теорията - при 100млрд. БВП и 100млрд. държ.дълг е 100% но ако БВП падне 25%(75млрд.) дългът става 133% - ако БВП се вдигне с 25% дългът става 80% при 0% лихва тоест лихварството е проблема и се нуждае от постоянен растеж но това е невъзможно ,и затова пиша ,че става въпрос за системна криза - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1678735562404671 ,че устройството на свет.финан.иконом.система е грешно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още