IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Рюте: Турция трябва да спре мигрантския поток изцяло

Унгария ще обсъди изграждане на защитна ограда и по границата си с Румъния

20:01 | 03.03.16 г. 8
Марк Рюте: Турция трябва да спре мигрантския поток изцяло

Турция трябва да ограничи до нула потоците от бежанци към бреговете на Европа, заяви холандският премиер Марк Рюте само дни преди определяната като "критична" среща между лидерите на ЕС и Турция, насрочена за 7 март в Брюксел.

Рюте, чиято държава е ротационен председател на ЕС, поиска още да се ускори и реадмисията на икономическите мигранти, посочва Ройтерс.

Агенцията допълва, че ЕС се опитва да ограничи "хаотичното навлизане" на мигранти в Европа през миналото лято. Този процес изправи Шенгенското пространство пред колапс, а в държавите от общността започнаха да се появяват националистични и антимигрантски групи.

Турция трябва да спре и нелегалния трафик на мигранти, препоръча още холандският министър-председател.

В същото време, по време на своето посещение в Анкара, председателят на Европейския съвет Доналд Туск похвали серия от мерки на Турция за ограничаване на бежанския поток към Гърция, но отбеляза, че броят на бежанците все още е много голям, пише NY Times.

Туск замина на посещение в Турция след визитата си в Атина. От гръцката столица той призова икономическите имигранти да не избират Европа.

Днес председателят на Европейския съвет разговаря с турския премиер Ахмет Давутоглу, а за утре е планирана среща и с президента Реджеп Ердоган.

Междувременно унгарското правителство съобщи, че обмисля да започне изграждането на ограда и по границата си с Румъния. Страната вече ограничи със защитни съоръжения потока от бежанците, идващи по Балканския маршрут - през Сърбия, както и през границата си с Хърватия.

След затварянето на границите в Западните Балкани обаче може да се очаква и промяна в пътя на бежанците и това налага обсъждането на идеята за нови огради, което е насрочено за следващата седмица.

Всичко около бежанската вълна, обхванала Европа, можете да намерите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
Стефчо
преди 8 години
Европа беше пудела в случая, но иначе си прав. Бежанската вълна е следствие от Арабската пролет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 2
индианеца
преди 8 години
Много добро изявление на г-н Исаков. Няма нищо общо с имперския буламач, с които ни заля Мария Захарова от Москва преди седмица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 11
Nathan
преди 8 години
Европа иска да е фактор в световна политика, да бомбандира и унищожава държави с ,,демократични аргументи", но по никакъв начин да не участва в решаването на хуманитарните проблеми на цивилните си жертви. В следствие на ,,демократични интервенции" в Сирия, Ирак, Либия т.нар. запад срина напълно тези държави, а бягащите от унищожението нарича ,,икономически емигранти"; отчаяни мъже, жени и деца , преминаващи стотици километри на ден в търсене на място за живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 8
comet
преди 8 години
Руснаците ни поздравиха още сутринта:Поздравление Ю.Н.Исакова по случаю Дня Освобождения Болгарииhttps://***.facebook.com/rusembul/videos/1691804774438184/Ще се радвам някой да постне тук и поздравлението от американският посланник у нас,че днес от много събития не следих пресата редовно. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 6
comet
преди 8 години
И аз така съм сигурен, днес са били инструктирани да посетят всички чевствания за да подготвят обширни репортажи които да стоят на първа страница страница тук поне до края на идната седмица. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 8
ing5rov
преди 8 години
Инвестора сигур утре ше ни поздрави...кат им спуснат линията .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 3
comet
преди 8 години
Не виждам статия тук по случай националният ни празник 3ти март, освобождаването на България от Османското/Турското иго (от Руската и съюзниците й включително българското опълчение армия), та да използвам случая да поздравя всички празнуващи сънародници с този светъл ден, възраждането на Трета Българска Държава! :)http://***.blitz.bg/news/article/396798
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 7
ing5rov
преди 8 години
"Турция трябва да ограничи до нула потоците от бежанци към бреговете на Европа, заяви холандският премиер Марк Рюте ."И как , аджеба ще впечатлят султана и великия везир Давутоглу да спрат башибо.зука ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още