IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минните компании бяха сред най-добре представилите се на европейските пазари

Базираната във Франция компания за автомобилни части и системи Valeo се представи най-незадоволително, като акциите й поевтиняха с 66%

19:24 | 06.06.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Европейските пазари приключиха сесията в понеделник с повишения след смесено начало на борсовата седмица в Азия, съобщи CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се повиши с 0,43%, след като отвори сесията с 0,3% понижение.

Минните компании бяха сред най-добре представящите се, като Rio Tinto отчете ръст от 6,7% в цената на акциите си, а BHP Billiton записа повишение от 6,6%. Сходно беше поскъпването на акциите и на Anglo American, Glencore и Antofagasta.

Базираната във Франция компания за автомобилни части и системи Valeo се представи най-незадоволително, като акциите й поевтиняха с 66% след разделяне на акциите. В резултат на това инвестиционната банка Barclays понижи таргета си за цената от 160 до 53 евро.

Смесеното начало на сесията може да се обясни с динамиката в Азия, където японските пазари преживяха спадове. Освен това в петък в САЩ бяха публикувани слаби данни за трудовия пазар, където през май работодателите са добавили едва 38 000 нови работни места. За сравнение, очакванията бяха за 162 000 нови назначения.

Инвеститорите по света очакват речта на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън в 19:30 часа българско време.

Търговията в Европа до обяд коментира Сандра Килхоф от Bloomberg London пред Bloomberg TV Bulgaria

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още