IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд се надява лагерът край Кале да бъде затворен в близките седмици

Лагерът, известен като "джунглата", е в окаяно състояние

15:14 | 24.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Френският президент Франсоа Оланд обяви, че се надява, че през следващите седмици властите ще могат да преместят в приемни центрове из страната 9000-те имигранти, които са събрани в лагера край Кале, който е в окаяно състояние, предава AP.

Лагерът ще бъде затворен, когато прехвърлянето на хората вече е факт. Оланд, който днес беше на посещение в град Тур, където се намира един от общо 164-те премни центъра във Франция, отново потвърди своя ангажимент за затварянето на лагера край Кале, известен още като “джунглата”.

По думите на държавния глава условията там са неприемливи, особено за хората, които бягат от война. Лагерът стана символ на провала на правителството на Оланд да се справи с имигранткста криза в Европа.

В приемните центрове ще остават 40 до 50 души за период до четири месеца. Престоят им ще тече, докато се разглеждат случаите им, допълни президентът на Франция. Онези, които не поискат убежище, ще бъдат депортирани. До понеделник Оланд планира да посети и Кале.


(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още