IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пол Нътъл е новият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство

Нътъл ще замести Найджъл Фараж, който подаде оставка през юли след референдума за Brexit

17:23 | 28.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пол Нътъл. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пол Нътъл. Снимка: Ройтерс

Британската евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP) избра бившия си председател Пол Нътъл за свой нов лидер, предаде Ройтерс.

39-годишният Нътъл е евродепутат от 2009 г. Той ще замести бившия лидер на UKIP Найджъл Фараж, който се оттегли през юли, след като постигна десетилетната си амбиция Великобритания да поеме по пътя към излизане от Европейския съюз (ЕС).

Партията за независимост на Обединеното кралство се опитва да загърби месеци вътрешни сътресения и да спечели от успешната си кампания за излизане на Великобритания от ЕС.

Даян Джеймс, която беше първоначално избрана да замести Фараж през септември, напусна поста си след само 18 дни, а Стивън Улф, който трябваше да я наследи, се отказа след сбиване с негов съпартиец, което го изпрати в болница.

"Ще изградя екип от всички талантливи хора от всички криле на партията", заяви Нътъл, добавяйки, че неговият призив за единство е получил най-големия мандат в историята на партията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още