IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на петрола не успя да окаже подкрепа на европейските борси

Индексите на Стария континент затвориха с понижения

20:29 | 05.10.16 г. 2
Поскъпването на петрола не успя да окаже подкрепа на европейските борси

Европейските индекси затвориха с понижения в сряда, след като рязкото поскъпване на петрола не успя да зареди с оптимизъм инвеститорите, които продължиха да следят новините около американския Федерален резерв и Европейската централна банка, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс STOXX 600 загуби 0,55%, като повечето сектори затвориха на червено, въпреки че банковият и застрахователният се представиха добре.

Британският индекс FTSE 100 изтри 0,58 на сто, а френският CAC 40 и германският DAX загубиха съответно 0,29% и 0,32%. Италианският индекс FTSE MIB се представи по-успешно, като се повиши с 1,03% в резултат на поскъпването на акциите на местните банки.

Скорошни коментари на представители на Фед, сигнализиращи за предстоящо повишение на лихвите, държаха инвеститорите в напрежение по време на сесията в сряда.

Във вторник председателят на Фед за Ричмънд Джефри Лакър заяви, че има силен аргумент за повишение на лихвите, а днес председателят за Чикаго Чарлс Евънс каза по време на посещение в Нова Зеландия, че той би бил "ОК" с повишението на лихвите до края на годината, ако данните останат в подкрепа на това.

Поскъпването на петрола продължи и в сряда, като цените нараснаха, след като американската Администрация за енергийна информация (EIA) отчете, че запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 3 млн. барела през миналата седмица. Брентът се търгуваше на цена от 51,89 долара за барел, а американският лек суров петрол поскъпна с над 2% до 49,80 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
И тези хора са напълно прави. С какво повишаването на цените на петрола ще подпомогне икономиката на Европа, която е нетен вносител?!?!? Повишаването на цената на една стока е полезно за този, който я произвежда, а не за консуматора. Но представите за икономиката в главите на някои хора вече са толкова изкривени, че не разбират дори този простичък факт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Ако попитате мнозина от пишещите коментари в този сайт ще ви кажат, че поскъпването на петрола се отразява добре на икономиката на Русия а не на Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още