IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През септември Франция ще представи план за промени в ЕС

Франция ще базира работата си на три принципа - защитата на границите, инвестициите и проблемите на младежта

20:01 | 06.07.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Франция ще представи през септември идеи, целящи да дадат нов импулс на развитието на ЕС след британския референдум за Brexit, обяви френското правителство. То обаче обаче отхвърли сключването на нов договор, предаде Франс прес.

Френският президент Франсоа Оланд поиска от премиера Манюел Валс да подготви френско предложение за срещата на високо равнище през септември, заяви говорителят на френското правителство Стефан льо Фол. Бъдещите идеи "трябва да дадат импулс на ЕС и да бъдат силни идеи, но в същото време да не изискват сключване на нови договори", добави той.

Франция ще базира работата си на три принципа: въпроса за защитата на границите, инвестициите и проблемите на младежта.

След референдума от 23 юни предстои Лондон да подаде официално искане за напускане на ЕС, но това няма да се случи преди номинирането на наследника на премиера Дейвид Камерън през септември, припомня АФП.  

След британския референдум Европа е разделена между поддръжниците на възраждането на европейския федерализъм и привържениците на пауза в интеграцията или дори връщане на някои правомощия на националните правителства.

В лагера на онези, които подкрепят така наречената идея за "повече Европа", са южноевропейски страни, европейските институции и европейските социалдемократи, които искат да се възползват от Brexit, за да насочат континента към по-облекчена бюджетна дисциплина. В лагера на онези, които подкрепят идеята за така наречената "по-малко Европа" са германската канцлерка Ангела Меркел заедно с множество европейски консерватори и страните от източната част на ЕС, отбелязва АФП.

На 16 септември тази година лидерите на 27-те страни от ЕС без Великобритания ще се срещнат в Братислава за неформална среща на върха, на която ще обсъдят бъдещето на съюза, припомня агенцията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Аз не схванах, защо "повече Европа" значи по-облекчена бюджетна дисциплина?А какво за Меркел е по-малко Европа е ясно, послание към Гърция "Европа си е Европа, ама си ни върнете парите" :)Щото повече Европа би значило, Гърция няма дълг извън ЕС значи няма изобщо, защото вече има по-малко Гърция и Германия и повече Европа ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
V.At.
преди 7 години
Не знам какво значи за Меркел "по-малко Европа". При положение, че именно нейните изказвания предизвикаха бежанската криза и пак тя иска разпределение на бежанците. Май нейното е "по-малко Европа, повече Германия /юбер алес?/"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 7
Slavi.13
преди 7 години
Не мисля. Повече Европа е повече САЩ. Ако страните са независими по отношение на външната си политика ШАШ трудно ще мачкат всички и то в Европа. Това не е Африка или арабия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
Ок...от "по малко Европа" следва ли повече САЩ ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Radina Koleva
преди 7 години
Грешката е коригирана. Поздрави!Радина Колева
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
"В лагера на онези, които подкрепят така наречената идея за "повече Европа", са южноевропейски страни, европейските институции и европейските социалдемократи, които искат да се възползват от Brexit, за да насочат континента към по-облекчена бюджетна дисциплина. В лагера на онези, които подкрепят идеята за така наречената "повече Европа" са германската канцлерка Ангела Меркел заедно с множество европейски консерватори и страните от източната част на ЕС...."Щом и двата лагера подкрепят "повече Европа" , да плеснат с ръце и да се прегърнат...ама надали !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още