IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RBS съкращава над 400 служители във Великобритания

Банката ще насочи позициите към Индия

17:09 | 25.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Royal Bank of Scotland съкращава 443 работни места във Великобритания, свързани с бизнес кредити, пренасочвайки много от позициите към Индия, съобщава BBC.

Държавната банка заяви, че премества работните места, които помагат за справяне с дълговете на малки бизнеси, като част от усилията си за съкращаване на разходите. Но допълни, че служителите в Обединеното кралство ще продължат да извършват работа, свързана с осъществяване на контакт с клиентите.

Синдикати заявиха, че британските работници и данъкоплатците ще загубят от този ход. По думите им чрез преместването на работните места в Индия RBS ще извършва работата си по-евтино спрямо Великобритания.

RBS, 73% от която все още са собственост на правителството след спасяването ѝ с 45 млрд. паунда през 2008 г., заяви, че кредитните решения ще продължат да се вземат във Великобритания.



“Докато се превръщаме в по-опростена, по-малка банка, правим някои промени в начина, по който обслужваме клиентите си”, коментира говорителят на кредитора. “За съжаление тези промени ще доведат до премахване на 443 работни места във Великобритания.

Банката заяви, че ще подкрепи служителите, засегнати от “разочароващите новини”, включително като ги насочи към нови позиции, където е възможно.

Всичко това се случва само няколко седмици след като RBS заяви, че ще съкрати 250 работни места в сферата на информационните технологии във Великобритания и ще насочи десетки от тези служители към Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
крас
преди 6 години
ОТ СТАТИЯТА Е ВИДНО, че "RBS, 73% от която все още са собственост на правителството след спасяването
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още