IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия продаде оръжия за 15 млрд. долара през 2016 година

Страната планира да увеличи дела си на международния оръжеен пазар, съобщи Владимир Путин

21:48 | 22.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на руски оръжия в чужбина през миналата години са били на стойност над 15 милиарда долара, обяви днес президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от АП, ТАСС и АФП.

На заседание на комисията по военнотехническо сътрудничество с чуждестранни държави той каза, че военната кампания в Сирия от септември 2015 г. е показала "значителната надеждност и ефективност" на произведените в Русия въоръжения и затова Москва планира да увеличи дела си на международния оръжеен пазар.

Руският президент цитира данни на Стокхолмския международен институт за изследвания на мира, според които Русия държи 23 на сто от световния износ на оръжия и заема второ място в него.

Водещ износител са САЩ с дял 33%, а на трето място е Китай (6,2%), следван от Франция (6%) и Германия (5,6%). 

По думите му  "използването на авиацията и средствата за противовъздушна отбрана в реални бойни условия дава абсолютно безценен опит на летателно и инженерно-техническия състав, на частите за ПВО, а също и на конструкторите на родна продукция с военно предназначение". 

"Руската продукция с военно предназначение се ползва с високо търсене и се доставя в 52 страни на света", каза държавният глава на Русия.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
тва не е убаво, повече войни пак ше има тц тц тц не им ли писва и на тея и на онея оттаък блатото, басси раотата басси чудото с тия пушкотевици .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още