IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на Deutsche Bank още не е доволно от финансовите резултати

Приходите на банката намаляват с 10%, но печалбата е по-добра от очакванията на пазарите

11:36 | 27.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Финансовите резултати за второто тримесечие на 2017 г. на Deutsche Bank са по-добри, но все още не удовлетворяват ръководството ѝ. Това става ясно от думите на изпълнителния директор на кредитора Джон Крайън, цитиран от CNBC.

В периода април – юни банката записва чиста печалба от 466 млн. евро, което е значително повече от пазарните очаквания. Анализаторите, интервюирани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 273 млн. евро.

На този фон обаче приходите са по-малко от очакваното – 6,6 млрд. евро, спрямо  прогноза за 7,21 млрд. евро.

Джон Крайън отбелязва, че банката се намира на по-добра позиция спрямо миналата година. „Имаме добър напредък за намаляване на разходите и продължаваме да привличаме парични потоци от нашите клиенти“, казва той.

Ръководителят обяснява спада на приходите – с 10% на годишна база, с негативното влияние от затягането на спредовете по собствения им дълг и от загубите от продажбите на някои бизнеси.

Като цяло обаче настроенията за цялата 2017 г. остават положителни, особено на фона на подобряващата се икономическа обстановка в Европа. Приходите обаче остават под натиск заради слабата активност на клиентите и ниските лихвени проценти в еврозоната.

CNBC припомня, че Deutsche Bank беше изправена и пред още едно предизвикателство в началото на годината – да плати санкция от 7,2 млрд. долара след разследване на американското Министерство на правосъдието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още