IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank се връща към растеж през първото тримесечие

Ръстът на приходите от търговия с облигации и валута обаче остават доста зад тези на американските конкуренти на европейската банка

10:48 | 27.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank все повече води банката към обещания от него растеж, макар че ръстът на приходите от търговия на най-голямата инвестиционна банка в Европа изостават зад тези на конкурентите ѝ през първото тримесечие, коментира Bloomberg.

Приходите на банката от търговия с облигации и валута – най-големият източник на печалба, са се увеличили с 11% през първото тримесечие спрямо същия период на миналата година, което е под половината от ръста от 24% на общите приходи от търговия с фиксирана доходност на петте най-големи американски инвестиционни банки. Приходите от търговия с акции – бизнес, който компанията иска да разшири заради по-ниските си капиталови изисквания, са спаднали с 10%, докато при американските кредитори са останали без промяна.

„Инвеститорите ще се фокусират върху приходите от търговия с облигации предвид доброто представяне на американските банки в тази сфера“, пише Маркус Риселман, анализатор в Independent Research, в коментар до клиентите си от 24 април.

Резултатите предполагат, че банката все още не е спечелила обратно доверието на клиентите, включително хедж фондове, които намалиха бизнеса си през последните месеци на миналата година заради опасения около капиталовата сила на кредитора.

Главният изпълнителен директор Джон Краян обеща да върне банката към „контролиран растеж“, след като глоби за злоупотреби засегнаха печалбата на кредитора и принудиха компанията да поиска от инвеститорите свеж капитал за 8 млрд. евро този месец.

„За да направим Deutsche Bank по-силна, резултатите ни от първото тримесечие трябваше да са по-слаби“, казва Краян в писмо до служителите.

Анализаторите, анкетирани от Bloomberg News, очакваха ръст от 18% на търговията с фиксирана доходност и спад от 2,6% на приходите от търговия с акции, сочи средна оценка на осем мнения. Приходите от консултантска дейност са се понижили с 24%.

Нетната печалба за трите месеца до края на март се е увеличила до 571 млн. евро от 214 млн. евро през миналата година, заяви компанията в изявление от Франкфурт в четвъртък. Това е доста над прогнозата за 475 млн. евро на седмина анализатори, анкетирани от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още