IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силуанов: Ще има сделка за приватизацията на "Роснефт" през 2016 г.

Консултант по сделката е компанията White&Case

14:07 | 08.06.16 г. 2
Силуанов: Ще има сделка за приватизацията на "Роснефт" през 2016 г.

През 2016 година ще бъдат финализирани сделки за приватизацията на "Роснефт", "Башнефт" и "Алроса", съобщи пред журналисти финансовият министър на Русия Антон Силуанов, цитиран от ТАСС.

"Колегите от Министерството на икономиката работят. Ще продаваме", заяви той. В плановете за раздържавяване в Русия са още и ВТБ, както и "Совкомфлот", допълва РИА Новости. Агенцията припомня, че за консултант по приватизацията на "Роснефт" е избрана компанията White&Case.

Междувременно "Роснефт" отчете финансовите си резултати за първото тримесечие. Печалбата на компанията намалява със 75% до 14 млрд. рубли. Приходите се свиват с 20 на сто до 1,048 трилиона рубли, става ясно от публикуваните на страницата на компанията отчети.

Ръководството на компанията коментира, че въпреки влошената среда компанията остава стабилна - намира финансиране на инвестиционните си планове и връща задълженията си. 

Силуанов коментира още пред журналисти в Москва, че властите в Русия нямат интерес за укрепване на курса на рублата.

"В момента няма твърде пряка зависимост между петрола и курса на рублата. На курса влияят много фактори, включително и решенията на Федералния резерв на САЩ, който се очаква да повиши лихвите", допълни той.

Руският финансов министър е категоричен, че в неговото ведомство и в Руската централна банка няма конкретна политика за удържане на курса на рублата, а само избягването на прекомерната волатилност и поддържане на платежния баланс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
supertrader
преди 7 години
Най вероятно, струните на виолончелото са много скъпи и ако е късал малко струни и е спестявал..ето ти роснефт ще си купи. Смешни са - евреите като си източиха компаниите им ги купи Путин, защото природните богатства трябвало да бъдат на държавата. Сега ще им ги продаде обратно пак на същите евреи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
4ervenasgan
преди 7 години
А на бас, че ще ги купи някой виолончелист?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още