IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страните от ЕС не трябва да имат прекалено твърда позиция към Великобритания

Това коментира външният министър на Германия Зигмар Габриел

15:25 | 18.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Страните от Европейския съюз (ЕС) не трябва да се поддават на изкушението да заемат прекалено твърда позиция в преговорите с Великобритания за нейното напускане на съюза, заяви външният министър на Германия Зигмар Габриел, цитиран от AP.

В рамките на Мюнхенската конференция по сигурността Габриел, който е и вицеканцлер на Германия, обясни, че много съжалява за решението на британците да излязат от ЕС, но решението им трябва да бъде уважено.

"Трябва да устоим на изкушението да се отнесем към Великобритания прекалено строго, не толкова от съжаление, а заради собствения ни интерес. Великобритания ни е нужна, например, като партньор в политиката по сигурността, а съм убеден и че Великобритания се нуждае от нас", коментира още той.

На референдума, който се проведе през юни миналата година, мнозинството от избирателите от Обединеното кралство решиха, че искат страната им да напусне ЕС.

Британският премиер Тереза Мей планира до края на март тази година да задейства процеса на преговорите за условията на тази раздяла.

/БТА/

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 6
majnata
преди 7 години
Обикновено външните министри показват първи промяната на вятъра...и тоя не е изключение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още