IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания търси опора в бивши колонии

Тереза Мей опипва почвата на индийския пазар с делегация от малкия бизнес

12:31 | 16.10.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският министър-председател Тереза Мей ще заведе представители на малкия бизнес във Великобритания на визита в Индия през ноември, съобщава Bloomberg. Тридневното посещение ще започне с технологична конференция в Ню Делхи. Правителството цели да демонстрира, че е отворено към целия свят.

Посещението ще бъде първата търговска мисия на Обединеното кралство, откакто Тереза Мей встъпи в длъжност като премиер на страната.

Тридневната визита ще бъде част от усилията на Мей да промотира Великобритания като държава, която е отворена към света, особено в периода на напускане на Европейския съюз.

Конференцията на консервативната партия, която стои зад Тереза Мей, постави доста въпросителни по този въпрос, защото основните политики, които бяха анонсирани, бяха свързани с обезкуражаването на компании да наемат емигранти. Министърът на международната търговия Лиам Фокс също ще участва в официалната визита в Индия.

„Докато напускаме ЕС, имаме възможност да засилим своята нова глобална роля на Великобритания - да погледнем отвъд нашия континент и да се обърнем с лице към икономическите и дипломатическите възможности в целия свят", заяви Мей в свое изявление, разпространено чрез електронна поща.

„Отдадена съм на това да капитализирам тези възможности. Отправяйки се на търговска мисия до Индия, ще изпратим посланието за свободна търговия, което Великобритания ще поддържа най-ревностно, последователно и убедено".

Мей ще посети Ню Делхи на 6 ноември, а след това ще посети и други градове в Индия, се казва в съобщението на кабинета на премиера, без да се разкриват повече подробности. Тя ще открие технологична конференция, която цели промотиране на връзките между Великобритания и Индия.

От кабинета на премиера заявиха, че основната цел, която Тереза Мей си поставя с тази визита, е подкрепата за малкия британски бизнес, който се нуждае от повече възможности в областта на експорта.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 0
dakl
преди 7 години
На Великобритания съвсем скоро и предстои да се превърне в Британия! Имперска комедия ла финита...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
travelboy
преди 7 години
Много ми е интересно какво ще изнасят англичаните за Индия.Сигурно чай.П ри тази разлика в стандарта(засега) по-скоро Индия ще ги наводни със стоки.Тая баба Мей май никога не е ходила в Индия.Дано и спестят гледката на пикаещи индиици до стените на сградите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
Хихи... Да видят останало ли е нещо след Путин, некви трохички под масата на БРИКС... хихифи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още