IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

44 проекта за научни центрове кандидатстват за еврофинансиране

Финансовата помощ е 350 млн. лева

17:02 | 01.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Общо 44 проектни предложения са подадени по двете процедури за изграждане на научни центрове, обявени по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР). Крайният срок изтече на 28 февруари 2017 г., съобщават от просветното министерство.

11 са предложенията за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази операция е 200 млн. лв. 

За изграждане и развитие на центрове за компетентност кандидатстват 33 екипа. Бюджетът за това е 150 млн. лв.

Всички кандидати, които не са успели да подадат проектите си в срок поради технически трудности, могат да сигнализират до Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ в МОН, която управлява програмата за наука.

За да осигури независима международна оценка на научните проекти, Централното координационно звено в Министерски съвет ще обяви нова процедура за набиране на оценители на научните проекти, стана ясно преди дни. Търгът ще бъде централизиран и насочен директно към експерти – физически лица от цял свят.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още